Kulonprogonews's

Beranda » Ekonomi » Simbah Tuwek Seneng Ngapusi

Simbah Tuwek Seneng Ngapusi

Masukkan alamat surat elektronik Anda untuk mengikuti blog ini dan menerima pemberitahuan tentang tulisan baru melalui surat elektronik.

Bergabunglah dengan 17 pengikut lainnya

Follow Kulonprogonews's on WordPress.com

KULONPROGO – Kelakuane Suk, wargo Candirejo, Semanu, Gunungkidul, ora pantes ditiru. Simbah kang umure 50 tahun kuwi tegel ngapusi Bronto Utomo alias Tukiran, 52 kang ora liya kancane dewe kang uwis raket.

Kedadeyan iku kawiwitan nalika Sukirno nginep ana ing omahe Bronto ana ing Gulurejo, Lendah Kulonprogo ana ing akhir wulan Juni kepungkur. Korban dewe ora culika yen arep diapusi dening Tukiran. Jalaran wong loro kuwi wes kekancan suwe.

Nanging, esuke Sukirno nemoni bojone Bronto lan nyritakke arep ngunduh arisan. Jalaran ora duwe duit, Sukirno sambat njilih duit gedene Rp 200 ewu. Duwit kuwi bakalan dibalekke sak cepete.

Ora mung kuwi, Sukirno ugo tegel ngapusi Kristianto anake Bronto. Bocah kang umure 13 tahun, diiming-imingi duwit 50 ewu. Sukir njanjeni arep nukoake batu handphone Kritianto.

Puncake, Sukir lan Bronto menyang Gunungkidul, kanggo urusan bisnis. Naning tekan prapatan Munggi, Semanu, Sukir ngajak mandek ana ing dalan. Bronto di kon nunggu deweke kang arep mulih. Jebul ditunggu limang jam, Sukirno ora njedul-njedul.

”Perkoro iki uwis tak laporake polisi,” tuture Bronto.

Kasubag Humas Polres Kulonprogo AKP Hendri Multi mbenerake ana pelaporan kaya ngono. Petugas isik nylidiki kedadyean kang wis dilaporake. Pelaku kang ora liya Sukirno arep dijerat nganggo pasal 372 KUHp tumindak apos-apos.

”Laporane isik dikaji, dan dislidikim” tuture Hendri. (fiz)


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: