Kulonprogonews's

Beranda » Ekonomi » Maling Manggar, Di Kunjara 51 Dino

Maling Manggar, Di Kunjara 51 Dino

Masukkan alamat surat elektronik Anda untuk mengikuti blog ini dan menerima pemberitahuan tentang tulisan baru melalui surat elektronik.

Bergabunglah dengan 17 pengikut lainnya

Follow Kulonprogonews's on WordPress.com

KULONPROGO – Jalaran seneng colong jupuk kembang kambil utawa manggar, warga Bedoyo, Galur Kulonprogo kena proses hukum. Edi Kuncara lan Sunardi, dicekel warga lan diserahka polisi. Wingi awan, deweke divonis sesasi luwih 21 dino ana ini pengadilan negeri Wates.

Kedadeyan maling manggar kuwi, uwis sawetara suwe. Tepate dina Kemis (12/5) kepungkur, bubar magrib. Nalika iku, wong loro kuwi menek kambil ana ing pesisir kidul trisik. Nanging apa kang dilakoni kuwi dikonangi warga Gupit. Akibate warga loro kuwi mau kecekel, lan dilaporno polisi ana ing Polsek Galur. Apa meneh, wong kuwi uwis sempat metik 18 manggar. manggar kuwi arep didol neng Yogyakarta, kanggo bahan gawe gudeg.

“Aku kleru ngopek, jebule duweke uwong liya,” sangkahe Edi ana ing ngarep majelis hakim.

Nanging alasane kuwi mau ora bisa ditompo majelis hakim. Jalaran ana saksi kang ngerti kedadeyan kuwi. Apa meneh kedadeyan kuwi uwis bola-bali. Majelis hakim kang dipimpin Husnul Khitimah, akhire nibakake vonis penjara suwene sesasi luwih 21 dino. Apa kang dilakoni wong kuwi wes terbukti ngalnggar pasal 363 KUHP tentang tindak pencurian.

”Sok aja dibaleni meneh, ini luwih sitik tinimbang tuntutan jaksa rong sasi,” ujare Husnul sakwise ngetok palu. (fiz)


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: